3 начина да се справиш с коледния стрес

19.12.2022 16:21:07

3 начина да се справиш с коледния стрес

Освен дългоочакван празник, Коледа може да се превърне в доста стресово преживяване. За да не позволиш това да се случи, сме ти приготвили 3 полезни съвета.


1.Спомни си защо обичаш Коледа.

Какво означава Коледа за теб? Надежда ли е? Или благотворителност? Религиозен празник? Почивка от работа? Среща с любимите хора?

Каквото и да е, когато се увием в дълги списъци със задачи, губим това значение. Забравяме да се наслаждаваме, или по-лошо: забравяме какво обичаме в Коледа.

Затвори очи, поеми дълбоко дъх и помисли за частта от Коледа, която ти носи радост – частта, която не искаш да пропуснеш, за да можеш да й се насладиш напълно!

2.Най-хубавият подарък, който можеш да подариш е присъствие.

Когато си „в момента“,напълно оценяваш всичко, което си чакал с нетърпение цяла година. И така, как можеш да присъстваш повече?

Опитай се да правиш едно нещо:
Когато си с роднините – говорете си.
Остави телефона за момент и се потопи в атмосферата.
Радвай се на коледната украса.
Гледай коледен филм.
Като посветиш повече от енергията си на едно нещо, го изживяваш пълноценно!

3.Постави себе си на първо място. 

Вероятно имаш много грижи. Около жилището, около семейството и на работа. По време на празниците поемаш още повече, опитваш се да играеш „Коледен шах“, за да подредиш желанията на всички: Къде да се съберете? Какво да се яде? Кога да се случи всичко? Какви подаръци на кого да се купят? Когато даваш толкова много от себе си, накрая ще ти свърши батерията. Намери нещо, което те презарежда. Прави упражнения, попълвай благодарствен журнал/дневник, чети книга, гледай коледната украса, слушай коледен плейлист.Остави си време за почивка и презареждане.

Надяваме се, че тези съвети ще бъдат полезни за теб и ще ти донесат  много коледно настроение, усмивки и спокойствие!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Всички

Всички

3 начина да се справиш с коледния стрес

3 начина да се справиш с коледния стрес

1.Спомни си защо обичаш Коледа.Какво означава Коледа за теб? Надежда ли е? Или благотворителност? Религиозен празник? Почивка от работа? Среща с любимите 1.Спомни си защо обичаш Коледа.Какво означава Коледа за теб? Надежда ли е? Или благотворителност? Религиозен празник? Почивка от работа? Среща с любимите 2022-12-19T16:30:10+02:00 3 начина да се справиш с коледния стрес

<p>Освен дългоочакван празник, Коледа може да се превърне в доста стресово преживяване. За да не позволиш това да се случи, сме ти приготвили 3 полезни съвета.</p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 14pt;"><strong><br />1.Спомни си защо обичаш Коледа.</strong></span></p> <p>Какво означава Коледа за теб? Надежда ли е? Или благотворителност? Религиозен празник? Почивка от работа? Среща с любимите хора?</p> <p>Каквото и да е, когато се увием в дълги списъци със задачи, губим това значение. Забравяме да се наслаждаваме, или по-лошо: забравяме какво обичаме в Коледа.</p> <p>Затвори очи, поеми дълбоко дъх и помисли за частта от Коледа, която ти носи радост &ndash; частта, която не искаш да пропуснеш, за да можеш да й се насладиш напълно!</p> <p><span style="font-size: 14pt; font-family: 'arial black', sans-serif;"><strong>2.Най-хубавият подарък, който можеш да подариш е присъствие.</strong></span></p> <p>Когато си &bdquo;в момента&ldquo;,напълно оценяваш всичко, което си чакал с нетърпение цяла година. И така, как можеш да присъстваш повече?</p> <p>Опитай се да правиш едно нещо:<br /> Когато си с роднините &ndash; говорете си.<br /> Остави телефона за момент и се потопи в атмосферата.<br /> Радвай се на коледната украса.<br /> Гледай коледен филм.<br /> Като посветиш повече от енергията си на едно нещо, го изживяваш пълноценно!<br /><br /></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 14pt;"><strong>3.</strong><strong>Постави себе си на първо място.</strong>&nbsp;</span></p> <p><span>Вероятно имаш много грижи. Около жилището, около семейството и на работа. По време на празниците поемаш още повече, опитваш се да играеш &bdquo;Коледен шах&ldquo;, за да подредиш желанията на всички: Къде да се съберете? Какво да се яде? Кога да се случи всичко? Какви подаръци на кого да се купят?&nbsp;</span><span>Когато даваш толкова много от себе си, накрая ще ти свърши батерията. Намери нещо, което те презарежда. Прави упражнения, попълвай благодарствен журнал/дневник, чети книга, гледай коледната украса, слушай коледен плейлист.</span><span>Остави си време за почивка и презареждане.<br /><br />Надяваме се, че тези съвети ще бъдат полезни за теб и ще ти донесат&nbsp; много коледно настроение, усмивки и спокойствие!</span></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „бисквитки“.